Nieuws
30 juni 2005 - Ron Smeets

Power-save display van Samsung

Nog dit jaar wil Samsung starten met de massaproductie van de split-screen power-save displays voor GSM's. De techniek hierachter maakt het mogelijk om die delen van het scherm op stand-by te zetten waar (tijdelijk) geen informatie op gedisplayed wordt.

Behalve dat de betreffende displays minder stroom verbruiken is dit ook de ideale oplossing om continu informatie als de tijd, accu- en netwerk-status te blijven displayen zonder dat daarvoor het hele scherm verlicht hoeft te worden. Tot nu toe was die info niet beschikbaar op GSM's in standby mode.

Samsung gaat de displays voor elk type toestel (flip- schuif of standaard GSM) ontwikkelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.