Entertainment
26 juni 2008 - Ron Smeets

Postduiven als GSM smokkelaars

De directie van een Braziliaanse gevangenis stond onlangs voor een raadsel toen bleek dat er bij steeds meer mobiele telefoons en drugs gevonden werden.

De oplossing van het raadsel was uiteindelijk even simpel als onverwacht. Oplettende bewakers, als het goed is letten die natuurlijk altijd op, zagen namelijk steeds meer duiven rondvliegen met tasjes ter grote van een mobieltje op hun rug.

Een aantal gevangenen hadden zich, zo bleek bij nader onderzoek, verdiept in het fokken en trainen van postduiven op het dak van de gevangenis. De beestjes werden vervolgens, tijdens bezoek van familie en vrienden, naar buiten gesmokkeld.

Eenmaal buiten konden de tasjes door de bezoekers thuis met mobieltjes en drugs gevuld worden waarna de duiven weer losgelaten werden en ze terug naar 'huis' vlogen.Gerelateerde links:
Gevangenis 'legaliseert' mobieltjes voor 'inwoners'
Na de drugshond nu ook een GSM hond
Gevangenen bewaren GSM's in hun anus
40 jaar voor het smokkelen van een mobieltje
GSM's in zak chips
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.