Entertainment
12 september 2009 - Ron Smeets

Postduif wint van ADSL

Bij mobiel dataverkeer denk je natuurlijk niet meteen aan een postduif. In Zuid Afrika wel, zo blijkt uit onderstaand, hilarisch bericht.

Een IT medewerker was de trage upload snelheid van zijn Telkom ADSL verbinding zo zat dat hij het idee opvatte om 4 gigabyte aan data die hij moest uploaden van zijn werkplek in Durban naar het datacenter ruim 90 kilometer verderop, aan de poten van een postduif te hangen. Op het moment dat de postduif, Winston genaamd (zie foto), op weg ging startte de systeembeheerder ook de upload van de data via zijn Telkom ADSL verbinding.

Na een vlucht van een uur en acht minuten arriveerde de postduif op de plaats van bestemming en 50 minuten later stond de data veilig op de gewenste servers. In diezelfde rijd had de ADSL verbinding pas 4% van de data getransporteerd. De race was online te volgen op een speciale website. Snelle duif, die Winston. En een belachelijk slechte ADSL service van Telkom als je het mij vraagt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.