Nieuws
24 oktober 2012 - Ron Smeets

Positief kwartaal voor LG; ook voor de mobiele divisie

LG heeft gisteren haar meest recente kwartaalcijfers gepubliceerd. De Koreaanse fabrkant kende weer eens een winstgevend kwartaal. Alle business units draaiden een positief resultaat, ook de mobiele divisie van LG dus.

In totaal kwam de kwartaalomzet van LG uit op 8.21 milard Euro. Goed voor een winst van ruim 175 miljoen Euro.

LG Mobile boekte een kwartaalomzet van 1.71 miljard Euro waarvan 1.69 miljard puur voor rekening van de verkoop van mobiele telefoons kwam. De winst van LG Mobile bedroeg 15.33 miljoen Euro (waarvan 14.64 miljoen uit toestel verkopen). In totaal verscheepte LG in het derde kwartaal 14 miljoen mobiele telefoons. Een stijging van ruim 9% vergeleken met een jaar eerder.

Belangrijker nog is het feit dat de Koreaanse fabrikant in het afgelopen kwartaal 7 miljoen smartphones verscheepte. Dat zijn immers de winstgevende modellen. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal smartphones meer dan verdubbeld en de groei ten opzichte van Q2 bedroeg ook nog altijd 23%.

Ook voor het komende kwartaal verwacht LG een positief resultaat te kunnen boeken. De komst van de LG Optimus G in diverse landen moet daar, voor wat betreft de mobiele divisie, veel aan gaan bijdragen, evenals de lancering van de LG Optimus Vu 2 in Korea. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.