Entertainment
01 september 2014 - Ron Smeets

Positie Iraanse president in gevaar door uitbreiding 3G

In Nederland, en een groot deel van de rest van de wereld, wachten we met smart op meer mobiel bereik met grotere bandbreedtes. In Iran is dat niet anders, maar daar is het nog maar de vraag of sneller internet en 3G netwerken ook werkelijkheid kunnen worden.

De positie van de Iraanse president Rouhanni (foto) is namelijk in gevaar gekomen door zijn voornemen om het 3G netwerk in zijn land verder uit te breiden en de internet bandbreedtes te verhogen.

Ayatollah Makarem Shirazi heeft nu geroepen dat 'high speed internet' en 3G netwerken immoreel en inhumaan zijn. Uiteraard is Shirazi een fervent voorstander van de Sharia. Mocht Rouhanni zijn plannen om het 3G netwerk van Iran verder uit te breiden doorzetten, dan zullen de religieuze leiders stappen ondernemen om hem af te zetten, aldus de Ayatollah.

Momenteel ligt de gemiddelde internetsnelheid in Iran ongeveer een factor tien lager dan in de rest van de wereld. Vorige maand werd bekend dat Irancell binnenkort, in regeringsgebouwen en scholen, start met het testen en uitrollen van 3G netwerken en -internetdiensten. Dat volgde na een oproep van Rouhanni dat het hoog tijd werd om de internet en mobiele infrastructuur in het land te upgraden.

Ayatollad Shirazi is echter van mening dat de bevolking beschermd moet worden tegen de immorele verleidingen en gevaren van de online snelweg. Denk aan foto's, video's geruchten en spionage. Tsja, inderdaad allemaal levensgevaarlijk ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.