Geruchten
31 mei 2006 - Ron Smeets

Portable XBox eind 2007 in de winkels?

Dat zeggen althans de experts van The Diffusion Group. Volgens hen is Microsoft momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de eventuele beslissing om al dan niet een portable gameconsole te gaan maken. Lekker vaag!

Volgens de 'experts' worstelt Microsoft nog het meest met de vraag of ze de Portable Xbox, zoals we 'm voor het gemak maar even zullen noemen, zelf gaan produceren of het project, als het dat al wordt, uitbesteden aan een bedrijf dat wat meer ervaring heeft in de wereld van portable hardware.

Het is de tweede keer binnen een maand dat dit gerucht de kop op steekt. Enkele weken geleden werd er al over gesproken naar aanleiding van de release vanhet boek 'Xbox 360 Uncloaked' van de Japanse schrijver Dean Takahashi.

Overigens heeft de foto hierboven niets te maken met deze geruchten. Dit is niet meer dan het product van een fanasievolle Photoshopper die nagedacht heeft over hoe hij (of zij) de Portable XBox zou ontwerpen.Gerelateerde links:
Nintendo en Apple slaan armen in een?!?
XBox portable in de maak?
Ontwerp van DS-3 opgedoken?!
Maak van je GSM een 'PSP'
Mobiel gamen, maar dan anders
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.