Accessoires
23 mei 2006 - Ron Smeets

Portable USB echo apparaat

De meesten van jullie zullen de term pret-echo wel herkennen als iets dat toch met name met zwangere vrouwen te maken heeft. Niets is leuker dan het zien van je ongeboren nieuwe kindje op een scherm bij de vroedvrouw of in het ziekenhuis.

Binnenkort hoef je daarvoor echter niet meer naar buiten, mocht je dat willen. De Ppups is namelijk een portable echo apparaat dat je gewoon aansluit op een vrije USB poort van een PC of Laptop. Dankzij de bijbehorende software verschijnt het beeld van de echo, vrij van storingen en ruis, vervolgens op je monitor.

Hij ziet er redelijk simpel uit, maar vergis je niet: naar verluidt gaat te Ppups zo'n 3700 dollar kosten en zal daarom ook niet veel particuliere kopers aantrekken. Wellicht dat er slimmerikken zullen zijn die hiermee hun eigen pret-echo kliniek willen gaan opzetten, maar de makers hebben zich toch vooral gericht op toepassing van de Ppups in gebieden waar de normale medische zorg ver te zoeken is of de ruimte te beperkt is voor het kunnen plaatsen van een conventioneel echo apparaat. Denk daarbij aan de derde wereld, Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis,. Ambulances en militaire hospitalen.Gerelateerde links:
Echo GSM voor aanstaande moeders
Mobiele doctorshulp
Eerste Hulp per GSM
Smartphone voor medische controle
Mobiele bloedsuikerspiegel tester
Borstkanker detecteren met je GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.