Accessoires
22 oktober 2005 - Ron Smeets

Portable Radio met GSM oplader

In oude films zag 'm nog wel 'ns, de telefoon die eerst met de hand 'opgewonden' moest worden zodat er genoeg stroom gegenereerd werd om het gesprek tot stand te brengen en houden.

Diezelfde techniek, een hand-aangedreven dynamo, werd ook jaren lang gebruikt in het leger om veldtelefoons up-and-running te houden.

Nu is er ook een vergelijkbaar gadget verkrijgbaar om je GSM op te laden en tegelijkertijd naar een stukje muziek te luisteren en op de hoogte gehouden van de laatste weersvoorspellingen.

De outdoors specialisten van Hammacher Schlemmer verkopen voor slechts 50 dollar een Veldradio met handaangedreven dynamo en oplaadbare accu. Als extra gadget krijg je er 5 adapters bij die op verschillende types GSM passen en waarmee je het mobieltje dus kunt aansluiten op de Veldradio.

Tijdens het opladen van de accu die in de radio zit wordt ook een aangesloten GSM-accu van nieuwe power voorzien. Mocht je het 'zwengelen' aan de dynamo zat zijn, dan kan de Veldradio ook op batterijen blijven functioneren. Of je mobieltje dan ook nog opgeladen wordt is niet bekend.

OVerigens is de 'Veldradio' nog wel iets meer dan alleen een Radio-Weerstation-GSMlader, getuige de andere goodies als een LED lamp, alarmsirene en zaklamp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.