Accessoires
30 januari 2006 - Ron Smeets

Portable GSM stoorzender

Ben je die bellende 'buurman' in het restaurant zat? Dan is de Portable Director binnenkort wellicht een optie. Vooralsnog alleen in Japan te koop, maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

Deze portable stoorzender kan het GSM-verkeer in een straal van ongeveer 3 meter op twee manieren verstoren: de eerste is een signaal die alle gesprekken gedurende 70 seconden direct ontmogelijk maakt. De tweede optie is wellicht erg handig voor als je een gesprek ontvangt dat je eigenlijk liever niet wilt voortzetten. De stoorzender geeft dan eerst een signaal af dat de indruk wekt alsof de verbinding steeds slechter wordt en uiteindelijk helemaal wegvalt. Op die manier kap je een gesprek af zonder dat de andere kant het icee heeft dat je gewoon opgehangen hebt.

Het mooie aan deze Portable Director is natuurlijk het compacte design en onopvallend uiterlijk zodat niemand hoeft te weten dat jij de oorzaak bent van de GSM-stilte terwijl je je romantische dinertje voortzet. . .

Dat ie maar snel naar Europa mag komen, illegaal of niet!Gerelateerde links:
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
GSM stoorzenders in Indiase gevangenissen
Camphone jamming
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.