Nieuws
21 maart 2006 - Ron Smeets

Portable GSM mast

Het groeiend aantal natuurrampen van de afgelopen jaren en de problemen die vervolgens ontstaan met de (mobiele) communicatie netwerken heeft menig techneut aan het denken gezet.

Het Britse CellAntenna heeft hiervoor inmiddels als een van de eersten een portable GSM mast ontwikkeld die klein en handzaam genoeg is zodat ie in een koffer past.

De RDCRS (Rapid Deployment Cellular Repeater System) is een Dual-band GSM antenne die, eenmaal up-and-running, het GSM verkeer over een oppervlakte van zo'n 1400 vierkante meter weer mogelijk kan maken door de verzwakte signalen (uitgevallen masten) te versterken.

Hij is zowel binnen als buiten te gebruiken en ingebouwd in een stevige, stootvaste koffer, voorzien van wieltjes zodat iedereen hem kan vervoeren.Gerelateerde links:
Portable GSM stoorzender
'Fietsgenerator' voor WiFi en VoIP in de rimboe
Maak je eigen WiFi antenne booster
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.