Nieuws
31 oktober 2006 - Ron Smeets

Populariteit SMS in de VS groeit explosief

Het SMS fenomeen is in Europa en Azie al jaren niet meer weg te denken en kwa populariteit na bellen de meest gebruikte functie van mobiele telefoons.

Het gebruik van andere mobiele diensten zoals TV kijken, muziek en games downloaden of internetten, blijft vooralsnog ver achter bij het sturen van SMS tekstberichtjes.

In de VS heeft het wat langer geduurd voordat de mobiele bellers massaal gingen SMSen, maar de laatste twee jaar groeit het gebruik ook daar exponentieel.

Een onderzoek van de CTIA heeft uitgewezen dat momenteel ongeveer 40% van alle Amerikaanse mobiele bellers regelmatig een SMS versturen. Daarentegen heeft 21% van hen wel eens een ringtone gedownload, maar 'slechts' 10% doet dit op regelmaige basis.

In de eerste helft van dit jaar zijn in de VS bijna 65 miljard SMSjes verstuurd. Meer dan het dubbele ten opzichte van de eerste helft van het vorige jaar.Gerelateerde links:
SMS verkeer in de VS groeit met 106%
Mobile Marketing nu ook in de VS ontdekt
Gratis SMS service in de US
Mobiele downloads in de lift
SMS eindelijk ook succesvol in USA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.