Social Media
26 oktober 2013 - Nichal Joosse

Populaire Twitter-app Tweetbot 3 voor iPhone uitgebracht

Tapbots heeft versie 3 gelanceerd van hun populaire Twitter-dienst Tweetbot for iPhone. Het gaat om een volledig nieuwe app die volledig in een iOS 7-jasje gemaakt is. Gebruikers van de oude versie van Tweetbot moeten net als nieuwe gebruikers € 2,69 betalen. Deze prijs is van korte duur volgens de beschrijving in de App Store, dus het zou goed kunnen dat de app na verloop van tijd ongeveer € 4,99 zal gaan kosten. 

Bij het openen van de app is meteen te zien dat de oude, vertrouwde TweetBot-stijl nauwelijks terug te vinden is. De app heeft een wit thema voor je timeline, maar je krijgt nog steeds grijze achtergronden als je swipet naar individuele tweets. In vergelijking met de oude app is er vrij weinig veranderd, op één ding na: het is niet meer mogelijk om naar rechts te vegen om de volledige gespreksweergave van een tweet te zien. 

Ook zijn de geluiden van het omlaag trekken van de timeline om te vernieuwen en om een tweet te openen niet meer aanwezig. Het is ook niet meer mogelijk om met een drietapsdruk op een tweet meteen antwoord te geven op de tweet. Ook kun je de lettergrootte niet meer veranderen in de app. De enige grote vernieuwing in de app is background sync. Met deze iOS 7-functie zie je meteen nieuwe reacties en privéberichten als je de app opent.

TweetBot is te downloaden via de Apple App Store

Over de auteur: Nichal Joosse