Toestellen
22 maart 2006 - Ron Smeets

Populaire LG GSM naar Europa

Langzaam maar zeker lijkt het tot de Koreanen door te dringen dat veel van de GSM’s die de lokale toestelmakers alleen in het thuisland (en aangrenzende Aziatische landen) uitbrengen het ook in Europa goed zouden kunnen doen.

Meldden wij rondom de CeBIT al dat dit jaar vooral LG grote stappen wil zetten in de Europese markt. Het bewijs daarvoor wordt binnenkort wellicht al geleverd nu deze Koreanen hebben aangekondigd dat ze hun populairste (lokale) GSM van de afgelopen maanden, de KG800 (Chocolate) ook hier gaan uitbrengen.

In Korea zijn van dit toestel er in de eerste maanden al ruim 300.000 verkocht! Wij kunnen hem, zo meldt MobileBurn, vanaf 3 mei in de winkels verwachten.

De prijzen en precieze uitvoering van de Europese versie van de KG800 zijn nog niet vrijgegeven, maar alom wordt verwacht dat, gezien het Koreaanse succes, het toestel niet veel anders zal zijn dat het ‘origineel’.

De KG800 is een slider GSM met 1.3MP cam, MP3 speler, stereo speakers, 128Mb geheugen, een 2inch QVGA display, Bluetooth en memory card slot.Gerelateerde links:
Vliegende GSM van LG op tournee
LG pakt flink uit op de toestelmarkt
LG's nieuwe mobieltjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.