Entertainment
09 februari 2007 - Ron Smeets

'Pop-up' Joystick voor Gamephones

Een van de redenen dat gamen op mobieltjes nog steeds niet dezelfde populariteit heeft weten te behalen als bijvoorbeeld het maken van foto's en video's is ongetwijfeld de 'crappy' bediening van de spelletjes met het keypad van de GSM.

Deze 'uitschuifbare', of beter gezegd 'Pop-up', Joystick zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Met een druk op de button komt de Joystick tevoorschijn en kun je er op los gamen. De foto's spreken voor zich.

Via: Industrial DesignGerelateerde links:
Nieuwe Samsung SCH-V960 met 'optische joystick'
Maak je eigen PSP joystick
Gamephone met DMB receiver van Samsung
Een échte gamephone
Nokia zet N-Gage op zijspoor tot 2007
Samsung ontwerpt opvolger voor G100
Gamephone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.