Nieuws
31 augustus 2006 - Ron Smeets

Polsbandje met SMS code voor verdwaalde kids

Dit is niet het eerste en zal ook zeker niet het laatste (mobiele) product zijn waarbij ingespeeld wordt op het zorgzame moederinstinct van de consument. Begrijp me niet verkeerd, elk initiatief dat bijdraagt aan een snelle terugkeer van verdwaalde kids naar hun ouders is natuurlijk meer dan welkom!

Daar…..ben ik weer! Een initiatief van twee ondernemers, die de oplossing hebben gevonden, om de vinder en ouder van een kwijtgeraakt kind dichter bij elkaar te brengen. Dit doormiddel van een trendy polsbandje voor zowel jongetjes als meisjes, met daarin een unieke SMS code.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, of over gehoord. Het kwijtraken van je kind in een druk winkelcentrum , een overvol strand of in een superdruk pretpark! Één moment van onoplettendheid en een kind gaat ervandoor, zonder daar zelf erg in te hebben.

Twee ondernemers van het bedrijf Desire Innovations hebben een eigentijds en trendy polsbandje ontwikkeld, met daarin een unieke SMS code. Via de website kan het polsbandje worden geregistreerd. Het polsbandje is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 1-7 jaar.

Op het moment dat een kind wegloopt van zijn ouder, kan de vinder van het kind gratis deze unieke SMS code SMS’en naar het dienstennummer van Daar.....ben ik weer! Vervolgens krijgt de vinder een SMS terug met daarin de contactgegevens van de ouder. De ouder krijgt op hetzelfde moment een SMS, met de mededeling dat zijn/haar kind gevonden is.

Het polsbandje kost 7,95 (exl 2,50 verzendkosten) en is te bestellen via www.daarbenikweer.nl. Bij de eerste aanschafprijs zijn het abonnement op de service en 1 x SMS tegoed voor een melding inbegrepen. Na een jaar kun je het abonnement verlengen voor 4,95. Extra 'Daar ben ik weer' SMS tegoed is online bij te bestellen en kost 3,95 voor een tegoed van twee meldingen.Gerelateerde links:
Ouders van verdwaalde kids opsporen via hun ondergoed
Volg je kinderen met een GPS telefoon
Kids GSM met GPS
Big Mother is watching her kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.