Entertainment
27 september 2006 - Ron Smeets

Politieke debatten Live op mobiele telefoons

Zo af en toe merk je nog dat de voormalige Oostblok landen een jaar of 40 stil gestaan hebben.

Toen de Muur en het IJzeren Gordijn nog potdicht zaten hebben de (lokale) omroepen in de meeste westerse landen als ontdekt dat het live uitzenden van politieke debatten en vergaderingen zo ongeveer de saaiste vorm van televisie is die je kunt maken. OK, op een paar uitzonderingen na, dan.

Toch gaat de Litouwse overheid nu proberen de bevolking op woensdagmiddag aan hun mobieltje te kluisteren voor Live mobiele TV uitzendingen vanuit het lokale parlement. Een primeur voor Europa, maar wij westerlingen weten wel beter waarom dit nog niet eerder geprobeerd is: SAAI!!!Gerelateerde links:
Logo start met doelgroep TV op Mobiles
Vodafone Global Mobile TV
Eerste test met interactieve mobiele TV
Mobiel TV kanaal zoekt weervrouwen
TV Serie in GSM formaat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.