Nieuws
02 november 2005 - Ron Smeets

Politiek ontdekt mobiele media

Het lijkt erop alsof politici steeds meer het nut en effect in gaat zien van het gebruik van mobiele media bij de communicatie tussen hen en de (jongere) kiezers.

In Nederland hebben we de 'podcastende' Minister Donner die daarmee een poging doet om dichter bij de jongere kiezer te komen.

De burgervader van New York moedigt jongeren in zijn nieuwste campagne aan om vragen aan hem te SMSen. Via de Text Mike website kun je je tevens aanmelden om op de hoogte te blijven van zijn campagne activiteiten.

Eerder berichtten wij ook al over het Zwitserse initiatief om te stemmen per SMS bij een referendum.

Zelfs de 'lachebek' onder de wereldleiders, Vladimir Putin, heeft het begrepen. Eind september beantwoorde hij, in een welliswaar zwaar geregiseerde TV uitzending, enkele vragen uit een arsenaal van 75.000 binnengekomen SMSjes van zijn burgers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.