Nieuws
14 maart 2007 - Jeroen de Hooge

Politiefuik omzeilen via SMS

Hoe we flitscontroles moeten ontlopen weten we inmiddels al, maar hoe omzeil je politiefuiken? Als je bijvoorbeeld een glaasje teveel op hebt!

www.smscontrole.nl heft er iets op bedacht. Samen met 5.000 taxichauffeurs gaan ze de plekken verzamelen waar de politie staat te controleren. Dus je stuurt een sms en vervolgens krijg je een bericht terug (€ 1,10) met alle politiefuiken bij jou in de buurt en daarna een bericht met het nummer van de taxicentrale (€ 1,10). Het uiteindelijke doel is namelijk om meer automoblisten in de taxi te krijgen.

Of mensen ook daadwerkelijk de auto zullen laten staan en een taxi pakken is nog niet bekend, de dienst is pas net begonnen.

Maar als je eenmaal weet waar de politiefuiken staan dan weet je toch dat je daar niet langs moet rijden. Ik denk niet dat heel veel mensen dan hun auto ergens laten staan om vervolgens met de taxi thuisgebracht te worden.Gerelateerde links:
Nijmeegse politie zoekt mobiele getuigen
Politie roept om camphone getuigen
SMSje naar de politie, dieven ingerekend
SMS alerts in Brabant sporen 15 vermiste personen op
SMS verklikkers beloond met beltegoed
Succesvolle SMS infoservice van de Politie
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.