Nieuws
24 februari 2013 - Martijn Derks

Politie New York zet team "iDevice" op

iPhone's en iPad's zijn niet alleen populair onder gebruikers, maar helaas ook onder criminelen. In New York worden er zoveel gestolen dat de politie (NYPD) volgens de New York Post, een speciale eenheid aan het opzetten is met de naam iDevice. De NYPD is hiervoor een samenwerking met Apple begonnen.

Om zo te pogen de dramatische situatie in New York onder controle te krijgen en de pakkans van de criminele te vergroten.

De nieuwe task force zal hand-in-hand met Apple werken om de locatie te achterhalen van gestolen iPad's en iPhones met behulp van de unieke International Mobile Station Equipment Identity (iMEI) nummers. Zodra het NYPD het IMEI nummer van het gestolen apparaat heeft,  zal Apple de locatie van het toestel doorgeven aan de politie. Zij kunnen de daders dan opsporen en vervolgen en het toestel terug bezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Het lijkt erop dat deze alliantie is bedoeld om bestrijding van de misdaad in NYC specifiek, maar misschien is het wel uit te rollen naar andere grootstedelijke gebieden. Toch is de beste verdediging is gewoon om een oogje houden op die dingen, en er niet al te opzichtig mee te pronken.

bron

Over de auteur: Martijn Derks