Nieuws
07 oktober 2006 - Redactie MobileCowboys

Politie in Groningen op pad met een PDA

Dertig agenten in Groningen krijgen voortaan tijdens hun surveillances een PDA mee. Het apparaat waarschuwt de diender als die langs het huis komt van iemand die nog een boete heeft openstaan of een plek nadert waar vaak hangjongeren bijeenkomen.

Het Groninger korps is het eerste ter wereld dat met het apparaat gaat werken, aldus een woordvoerder. De PDA wordt in eerste instantie alleen in de Groningse Korrewegwijk gebruikt voor een proefperiode van vijf maanden.

Op het scherm van het apparaat ziet de agent een plattegrond van de wijk waarop rode uitroeptekens aangeven waar iets aan de hand is of waar de agent alert moet zijn.

"Daarbij kan het ook gaan om een woning waar in het verleden al een hennepkwekerij is aangetroffen", geeft de zegsman als voorbeeld. De computer kan ook een seintje geven als de agenten in kwestie moeten uitkijken naar een verdacht of vermist persoon.

Dankzij het ingebouwde navigatiesysteem kan een surveillerende agent op het apparaat precies zien of en hoeveel collega's er op dat moment in de buurt zijn. Ook op het bureau is te zien waar de surveillerende agenten zich bevinden.

Bron: nu.nlGerelateerde links:
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Succesvolle SMS infoservice van de Politie
GSM's leiden tot efficienter politiewerk
SMSje naar de politie, dieven ingerekend
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl