Entertainment
19 augustus 2010 - Ron Smeets

Politie belt moeder van gevluchte inbreker

Uit te titel zou je niet meteen afleiden dat dit bericht iets met mobieltjes te maken heeft maar niets is minder waar ;-)

In Georgia (VS) was een man aan het inbreken in een basisschool toen hij door de toegesnelde politie gestoord werd. Hij vluchtte maar verloor daarbij wel zijn mobiele telefoon.

De agenten hadden vervolgens natuurlijk kunnen proberen om de eigenaar van het toestel te identificeren door de gegevens van het mobiele nummer en de SIMkaart bij de provider op te vragen (als het al geen prepay toestel was) maar ze besloten het veel eenvoudiger aan te pakken.

In het adresboek van het toestel stond namelijk een contact met de naam 'Ma'. Je raadt het al, de moeder van de dief. Die gaf vervolgens de naam van haar zoon aan de agenten door. De man is echter nog niet opgepakt maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.