Nieuws
25 februari 2009 - Ron Smeets

Politicus mild gestraft voor dodelijk 'SMS auto ongeluk'

De Britse Lord Ahmed (foto) is deze week veroordeeld tot 12 weken cel wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk, eind 2007. Hij reed destijds, al SMS-end, met ruim 100 kilometer per uur frontaal in op een tegenligger die als gevolg van het ongeluk op slag gedood werd.

Een trieste zaak en je zou toch mogen hopen dat politici, gezien hun voorbeeldfunctie in de maatschappij, voor een dergelijk misdrijf extra zwaar gestraft worden. Niets lijkt, in Engeland althans, echter minder waar.

Enkele maanden geleden werd de Britse Kiera Coultas voor een vergelijkbaar delict namelijk nog tot vier jaar cel veroordeeld. Daarmee vergeleken is de 12 weken die Lord Ahmed nu moet brommen slechts een 'lang weekend'.

Het kan aan mij liggen maar het heeft er toch alle schijn van dat de Engelse justitie met twee maten meet. Belachelijk!

Via: Cellular News

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.