Accessoires
10 januari 2006 - Ron Smeets

Polaroid's PMP en 'n PSP look-a-like

Van oorsprong is Polaroid vooral bekend geworden door de instant camera en het gepolariseerde glas in zonnebrillen. Op beide fronten zijn ze inmiddels door diverse concurrenten voorbij gelopen en zelf zo goed als failliet gegaan.

Inmiddels proberen ze al geruime tijd uit het dal te kruipen, onder andere met gadgets als de 'instant camphone'.

De move naar mobiele gadgets schijnt Polaroid te bevallen want tijdens de CES presenteerde men een 80Gb Portable Multimedia Player en een Portable GameConsole à la PSP.

De PMP wordt komende herfst in de winkels verwacht en gaat dan 599 dollar kosten. Over de gameconsole is, behalve de foto's hieronder, nog weinig meer bekend dan dat ie deze zomer uit zal komen. Mooi bind ik hem in ieder geval niet, het scherm is mij iets te dik er boven op gelegd (letterlijk).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.