Nieuws
08 oktober 2016 - Ron Smeets

Pokémon monstertjes verlaten Kijkduin Niantic geeft toe aan de eisen van de Gemeente Den Haag

Slecht nieuws voor Pokémon GO fanaten en de horeca in en rondom Kijkduin, goed nieuws voor de bewoners en het natuurgebied zelf. Niantic heeft namelijk toegezegd dat ze de monstertjes uit Kijkduin gaan terugtrekken. Dat gebeurt voor aanstaande dinsdag ochtend. Bovendien gaat de maker van het populaire spel er ook op toezien dat er geen Pokémon meer verschijnen op en rond spoorlijnen en bekijken ze of het mogelijk is om de beestjes, en spelers, 's nachts ook uit te laten rusten.

In een persbericht van de Gemeente Den Haag wordt gesteld dat Niantic toegegeven heeft aan de eisen van de gemeente voordat het tot een rechtszaak zou komen. Het kort geding in deze zaak stond gepland voor 11 oktober, maar dat gaat nu dus niet meer door.

De vraag is nu natuurlijk of het voorbeeld van de Gemeente Den Haag, die er dus in geslaagd lijkt de Pokémon GO overlast terug te dringen met de dreiging van juridisch wapengekletter tegen de makers, gevolg gaat krijgen. De tijd zal dat moeten leren.

Hoe dan ook, je kunt dus alleen dit weekend (en misschien maandag) nog genieten van de vele Pokémon die op en rondom Kijkduin opduiken. Daarna zul je een nieuwe hotspot moeten zoeken. In het Belgische Fort Lillo wellicht? ;)

Het feit dat de Pokémon binnenkort niet meer op zullen duiken op of rondom spoorlijnen is natuurlijk wel een uiterst goede zaak. Ik zie tijdens mijn dagelijkse wandeltochten nog regelmatig jongeren lopen die al starend naar hun scherm, zonder goed op te letten, over straat rennen op zoek naar de volgende Charmander, Vulpix of een van de 147 andere monstertjes. Het verbaast bij tot op zekere hoogte dat daarbij niet nog meer ongelukken zijn gebeurd. Enfin, wanneer dit gedrag vertoond wordt in de buurt van spoorwegen dan snapt iedereen wel dat dat zowaar nóg gevaarlijker is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.