Entertainment
22 augustus 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO 'verslaafde' tijdelijk verbannen Jimmy verzamelde binnen enkele uren zoveel XP punten dan Niantic dacht dat hij een 'cheat bot' was

Het is voor sommigen al een serieus probleem; Pokémon GO verslaving. In dat kader bezien zou het op zich een nobele actie van Niantic zijn om spelers waarvan zij zien dat ze verslavingsverschijnselen vertonen tijdelijk de toegang tot de game te ontzetten, of het spelen te ontmoedigen. Puur om ze tegen zichzelf te beschermen een een signaal af te geven dat ze soms toch ook effe iets anders moeten gaan doen. Toch?

Zo'n geval is bijvoorbeeld Jimmy Derocher uit Austin, Texas. Hij was er naar eigen zeggen in geslaagd het spel in zijn omgeving zo effeciënt te spelen dat het hem lukte om binnen 12 uur zoveel XP punten te verzamelen, 600.000 van de 1 miljoen die hij zich voor één dag ten doel gesteld had, dat de 'cheat-bot' alarmbellen bij Niantic gingen rinkelen. Het gevolg? Jimmy werd tijdelijk min of meer uit de game gekicked. Geen permanente verbanning, maar een soft-ban. Hij kon het spel nog wel spelen, maar wat hij ook probeerde, hij kon geen Pokémons en XP meer vangen en verzamelen.

Jimmy zegt echter dat hij absoluut geen vals spelende tools gebruikt, Hij speelt gewoon heel efficiënt en heeft in Austin zelfs een speciale Pokémon GO route uitgeplozen met tips om de meeste XP punten te kunnen verzamelen. Hij zegt dan ook dat een miljoen per dag mogelijk moet zijn. Niantic gaat er echter van uit dat die grens op 600.000 ligt. Daarboven moet je volgens de makers wel aan het 'cheaten' zijn.

Tsja, waar de waarheid ook ligt. Feit is volgens mij dat Jimmy, wat zijn reden ook moge zijn, met recht een Pokémon GO verslaafde genoemd mag worden. Efficiënt spelen of niet, wanneer je 12 uur onafgebroken Pokémons vangt dan ben je geen 'casual' of 'occasional' speler meer. Om nog maar te zwijgen van het aantal uren dat Jimmy gestoken heeft in het uitpluizen van zijn route en de kennis van zijn tips.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.