Entertainment
15 augustus 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO valsspelers opgepast! Permanente verbanning ligt op de loer Niantic gaat spelers die cheats gebruiken voor Pokémon GO uit het spel kicken

Soms kan een de gameplay van een spel je aardig frustreren. Je blijft ergens steken, komt niet door een bepaald niveau of, in het geval van Pokémon GO, bent niet vaak genoeg in de buurt van Pokéstops, Gyms of andere plekken waar de virtuele monstertjes te vangen zijn. Zoals bij alle games zijn ook voor Pokémon GO de nodige cheats en cheat apps te vinden. Die maken het spel makkelijker en voor sommigen ook plezieriger om te spelen.

Helaas gaat Niantic daar nu een stokje voor steken. Zeg maar gerust een spoorwegbiels! De maker van Pokémon GO heeft namelijk aangekondigd dat diegenen die de boel belazeren (nou ja, zo erg is het volgens mij ook weer niet) permanent uit de servers gekicked kunnen worden en het spel dus ook niet meer kunnen spelen.

De afgelopen dagen hebben zich in fora al diverse spelers gemeld die het slachtoffer van deze nieuwe regels geworden zijn.

Your account was permanently terminated for violations of the Pokémon GO Terms of Service.

Volgens Niantic kan iedereen die gebruik maakt van cheats zoals het vervalsen van de GPS lokatie van je toestel (om in betere 'Pokémon GO buurten' te komen) het risico loopt om verbannen te worden uit de Pokémon wereld. Hetzelfde geldt voor het gebruik van emulator software en apps die de game 'voor de gek houden' of apps die de Pokémon GO servers op een illegale wijze benaderen (inbreken). Dat dit laatste verboden is lijkt me redelijk duidelijk.

Hoe dan ook, ik denk dat het vooruitzicht op een permanente verbanning uit de game nogal wat paniek zaait bij veel verslaafde Trainers die overwegen, of dit misschien al doen, vals te spele. Niet meer doen dus! ;)

Het volledige statement van Niantic:
"Your account was permanently terminated for violations of the Pokémon GO Terms of Service. This includes, but is not limited to: falsifying your location, using emulators, modified or unofficial software and/or accessing Pokémon GO clients or backends in an unauthorized manner including through the use of third party software.

Our goal is to provide a fair, fun and legitimate game experience for everyone. We will continue to work with all of you to improve the quality of the gameplay, including ongoing optimization and fine tuning of our anti-cheat system. If you believe your account has been terminated in error incorrectly, you can appeal that termination through this form. For privacy reasons, please do not post appeals on social media."

Het goede nieuws is dat er een formulier is dat je in kunt vullen wanneer je denkt dat je ten onrechte uit de game gekicked bent. De vraag is echter hoe snel Niantec op die verzoeken reageert en hoe groot de kans van slagen is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.