Entertainment
09 augustus 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO update maakt de game nauwkeuriger én (schijn)veiliger Tijdens het autorijden wordt gevraagd of je al dan niet de chauffeur bent

Er is weer een grote update voor Pokémon GO uitgerold (versie 0.33 voor Android en 1.3 voor iOS). Die moet, naast diverse bugfixes, ook zorgen voor een nauwkeurigere gameplay bij het werpen van pokéballs. Verder is ook de spaarstand modus voor iOS terug van weggeweest, de puntentelling verbeterd en een optie ingebouwd zodat je één keer je 'nick' kunt veranderen.

In de nieuwe update wordt ook geexperimenteerd met een nieuwe werking van de kaart waarop Pokémons in de buurt getoond worden. Dat werkte niet heel erg goed en werd al enkele keren aangepast. De nieuwe versie van 'Sightings' is nog niet definitief, zo laat Niantec in de update al weten. De komende periode zal er mogelijk nog e.e.a. aan de werking en UI veranderen.

Ronduit grappig is de toevoeging van een melding die getoond wordt wanneer de game ontdekt dat er gespeeld wordt bij een hoge snelheid; in de auto bijvoorbeeld. Het moge duidelijk zijn dat ze bij Niantec ook liever niet zien dat de chauffeur van een auto tijdens het rijden Pokémons probeert te vangen. Echter, omdat de game ook vaak gespeeld wordt door andere passagiers willen ze de game uiteraard ook niet standaard blokkeren wanneer de GPS aantoont dat gespeeld wordt bij 30km/h of nog sneller.

Daarom bedachten ze het volgende. Pokémon GO waarschuwt middels een melding dat de game beter niet gespeeld kan worden bij hoge snelheden en stelt de vraag aan de speler om te bevestigen dat ze niet spelen en een voertuig besturen. Uhm, gewoon bevestigen en rustig doorspelen dus. Het is natuurlijk goed dat ervoor gewaarschuwd wordt, en het is ook niet aan te raden, maar of deze maatregel eventuele gevaarlijke situaties gaat voorkomen waag ik te betwijfelen.

De complete changelog van de meest recente update:

- Added a dialog to remind Trainers that they should not play while traveling above a certain speed. Trainers must confirm they are not driving in order to continue playing

- Made improvements to the accuracy of a curveball throw

- Fixed a bug that prevented ”Nice,” ”Great,” and “Excellent” Pokéball throws from awarding the appropriate XP bonuses.

- Fixed achievements showing incorrect Medal icons

- Enabled the ability for Trainers to change their nickname one time. Please choose your new nickname wisely

- Resolved issues with the battery saver mode on iOS and re-enabled the feature.

- Added visuals of Team Leaders Candela, Blanche, and Spark

- We’re currently testing a variation of the “Nearby Pokémon” feature with a subset of users. During this period you may see some variation in the nearby Pokémon UI

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.