Entertainment
30 juli 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO levert nu al 10 miljoen dollar per dag op En de Pokémon trainers laten andere games en apps ook niet links liggen

Het is al geruime tijd een beproefd concept in de moderne (mobiele) game industrie. Ontwikkel een eenvoudige game, zorg dat die gratis gedownload en geïnstalleerd kan worden, hoop dat het een succes wordt en verdien vervolgens aan de verkoop van 'in-app' upgrades, 'hulpmiddelen' en advertenties. Na Angry Birds en Candy Crush (zomaar twee voorbeelden) is Pokémon GO de volgende smartphone game die aan het rijtje met succesverhalen toegevoegd kan worden.

Analisten van App Annie hebben becijferd dat de Android en iOS game inmiddels ruim 10 miljoen dollar per dag oplevert. Dat is meer dan welke andere mobiele game dan ook. En dan te bedenken dat de game officieel nog niet eens wereldwijd verkrijgbaar is.

Wat volgens de analisten echter nog indrukwekkender is, is het feit dat de Pokémon GO hype vooralsnog geen negatieve invloed heeft op de omzet en speeltijd van andere games. Het lijkt er dus op dat het vangen van Pokémon vooral nieuwe mobiele spelers trekt en dat bestaande gamers meer tijd besteden aan het spelen.

App Annie heeft ook gekeken naar het gebruik van andere Android en IOS apps en ook daaruit blijkt dat Pokémon GO geen negatieve invloed heeft. In de vier landen waar het onderzocht is (VS, UK, Duitsland en Australië) zijn smartphone gebruikers niet minder tijd gaan besteden aan andere apps. De tijd die besteed wordt aan Pokémon GO komt dus bovenop de tijd die gebruikers al met hun smartphone doorbrengen.

Bron: App Annie

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.