Entertainment
08 augustus 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO levert binnen een maand al meer dan 200 miljoen dollar op De nieuwe mobiele game hype laat de concurrentie mijlenver achter zich

Tenzij je de afgelopen maand onder een steen geleefd hebt zal het niemand ontgaan zijn dat Pokémon GO een enorme mobiele game hype ontketend heeft. Overal zie je tieners, twintigers en zelfs veertigers rennen die naarstig op zoek zijn naar de geanimeerde monstertjes, pokéballs, eggs etc.

Niantec, de maker van Pokémon GO, heeft zelf nog weinig geroepen over de opbrengsten. Zij zijn vooral bezig met de uitrol van de game in steeds meer landen en de groeiende uitdaging om het spel speelbaar te houden door vertragende apps te blokkeren en steeds meer servers te installeren.

Analisten van Sensor Tower hebben echter becijferd dat Pokémon GO in de eerste maand na de lancering al meer dan 200 miljoen dollar opgeleverd heeft. Ter vergelijk, de andere grote game van dit jaar, Clash Royale, kwam in de eerste maand tot ongeveer de helft van dat bedrag en Candy Crush Soda Saga haalde nog niet een kwart van de Pokémon GO omzet.

Zo'n tien dagen geleden werd al gemeld dat Pokémon GO goed was voor een omzet van 10 miljoen dollar per dag. Dat zou betekenen dat de 200 miljoen die Sensor Tower berekend heeft nog aan de lage kant is. Echter, de game werd, en wordt, bijna dagelijks in meer landen gelanceerd dus zal de dagomzet aan het eind van de eerste maand natuurlijk hoger liggen dan aan het begin daarvan.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.