Entertainment
23 augustus 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO hype begint al af te nemen Het aantal dagelijkse gebruikers daalt en wordt minder 'fanatiek'

Het was dé nieuwe mobiele game hype van de afgelopen twee maanden en ook nu zie je nog genoeg kids en ook ouderen, rondrennen die naarstig op zoek zijn naar de virtuele poppetjes.

Toch wijzen de eerste onderzoeken uit dat de Pokémon GO hype al een beetje begint na te laten. Het aantal dagelijkse actieve spelers bereikte medio juli met ca 45 miljoen al haar hoogtepunt, zo blijkt uit metingen van Sensor Tower, Apptopia en SurveyMonkey. Daarna daalde dat aantal gestaag, ondanks de release van de game in diverse nieuwe landen. Een week geleden (16 augustus) waren er nog 'slechts' zo'n 30 miljoen actieve Pokémon GO spelers per dag.

Ik kan niet zeggen dat ik echt verbaasd ben door deze cijfers. Maar ik denk ook niet dat Pokémon GO al heel snel compleet van het toneel gaat verdwijnen. Door de enorme hype die rondom de game ontstond zijn natuurlijk heel veel smartphone gebruikers het ook een keertje gaan proberen. Gewoon omdat bijna iedereen dat deed. Eerdere onderzoeken wezen immers al uit dat Pokémon GO ook veel gespeeld werd door personen die anders helemaal niet (veel) games speelden. De kans dat die na enkele dagen, of weken, weer afhaken is behoorlijk groot.

In hoeverre de recente updates, die het spel moeilijker gemaakt hebben en het gebruik van veel hulp-apps (om niet te zeggen 'cheats ;)) onmogelijk maakte, bijgedragen hebben aan het afhaken van spelers is niet te zeggen, maar dat kan zeker ook een rol spelen. Het zal in ieder geval niet zo zijn dat Niantic inmiddels al meer dan 12 miljoen 'permanente verbanningen' uitgedeeld heeft, toch? ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.