Entertainment
06 oktober 2016 - Ron Smeets

Pokémon GO gaat bonussen uitdelen om het spel aantrekkelijker te maken

Er zijn miljoenen smartphone gamers die al honderden vrije uren gespendeerd hebben aan het vangen van Pokémon. Dat leidt natuurlijk tot vragen, smeekbedes en klachten over wat er volgens die 'verslaafden' allemaal beter kan, en moet. Daarom stuurt Niantic dan ook regelmatig een update van de game de wereld in.

De volgende verandering die op touw staat, zo meldt de maker op facebook, is het toekennen van bonussen voor verdiende medailles van een bepaald type Pokémon. Met die bonussen wordt de kans op het kunnen vangen van een zeldzame Pokémon uit dezelfde categorie, groter.

Nu ben ik zelf op z'n hoogst een incidentele speler dus kan ik moeilijk bepalen hoe blij de vele Pokémon GO gamers hier van worden, maar online wordt veel gevraagd naar andere updates en aanpassingen om het spel interessant te houden. Denk aan het verbeteren van training battles en de mogelijkheid om monsters te volgen.

Niantic:
"We are adding a new feature which grants a catch bonus when you earn medals based on catching certain types of Pokémon (Kindler, Psychic, Gardener, etc.). These new bonuses will give you a better chance of capturing Pokémon with a related type. For example, as you reach a higher tier for the Kindler Medal, your bonus to catch Fire-type Pokémon such as Charmander, Vulpix and Ponyta increases."

Bron (Facebook)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.