Nieuws
07 januari 2006 - Ron Smeets

Podcast 'fabriek' voor beginners

Het afgelopen jaar heeft zo ongeveer iedereen die een beetje bij wilde blijven wel iets met podcasten gedaan. Was het niet opnemen en 'uitzenden', dan was het wel downloaden en luisteren.

M-Audio heeft nu de Podcast Factory uitgebracht waarmee iedereen heel simpel zijn of haar eigen podcasts kan produceren.

De Podcast Factory bestaat uit een microfoon (met standaard), alle benodigde software en een 24-bit audio encoder die via USB aan je PC te koppelen is en waarmee je de opnames digitaliseerd tot podcast.

Voor de interviewende podcasters is er ook nog een luxe versie van de Factory met twee microfoons en extra software om Skype en VoIP gesprekken (telefonische interviews) te kunnen opnemen.

Het standaard model gaat 150 dollar kosten, terwijl de luxe set 250 dollar op het prijskaartje krijgt. Verkrijgbaar, online, vanaf Februari.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.