Nieuws
29 april 2006 - Ron Smeets

Podcast applicatie voor nieuwe Series 60 Nokia's

Vanaf deze zomer kunnen bezitters van een Nokia NSeries toestel dat voorzien is van de derde generatie van het S60 OS de Nokia Podcasting applicatie downloaden.

Die naam is wellicht een beetje misleidend want het zou de indruk wekken alsof je met je Nokia Smartphone zelf kunt gaan Podcasten, maar niets is minder waar.

Het gaat feitelijk om een Podcast applicatie waarmee je via UMTS of WLAN (indien aanwezig op het toestel) Podcasts handmatig, automatisch of op voorgeprogrammeerde tijdstippen kunt bijwerken cq downloaden. Behalve audio Podcasts kun je er ook Vodcasts mee downloaden en afspelen. dankzij de ondersteuning van het MP4 formaat door de Nokia toestellen.

Helaas werkt de applicatie dus niet op de populaire N70, maar de nieuwere modellen die afgelopen week aangekondigd werden (N72, N73 en N93) zijn hier natuurlijk wel voor geschikt, evenals de N91 die over enkele weken op de markt komt.Gerelateerde links:
Podcasts gratis op je mobieltje
Vodcast lessen van sexy kamermeisjes
Podcast 'fabriek' voor beginners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.