Nieuws
01 mei 2007 - Jeroen de Hooge

Pocket Live TV 1.0

De Nederlandse software producent Makayama kondigt vandaag ‘Pocket Live TV’ aan. Met deze software kunnen consumenten 100 TV kanalen bekijken uit 10 verschillende landen op hun Pocket PC of Windows Mobile apparaat. Slechts twee drukken op de knop zijn nodig om een zender te bekijken. Een land kiezen, een zender aanklikken en kijken maar.

Met Pocket Live TV verander je een Pocket PC of Windows Mobile telefoon in een draagbaar TV-toestel. De software biedt razendsnelle toegang tot 100 zenders uit ondermeer: Nederland, Amerika, Groot-Brittanië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italïe. Spanje en Rusland. Nieuws kanalen, sport, muziek en entertainment, het is allemaal mobiel te bekijken via een WiFi of UMTS verbinding.

Vrijwel het complete aanbod van digitale tv-kanalen van de publieke omroep is beschikbaar. Maar ook het laatste NOS Journaal en RTL7. Verschillende internationale zenders, zoals CNN, BBC, Sky News, Deutsche Welle en NBC News. Maar ook muziek zenders, zoals MTV USA, Ministry of Sound en Rock. Verder sportzenders, talkshows en financiële informatie.

Vincent Verweij van Makayama: “Wij zenden zelf niets uit, maar zorgen ervoor dat de consument op een simpele en snelle manier de streams kan oproepen die al via internet worden uitgezonden. We hebben het gewoon heel eenvoudig gemaakt om dat enorme reservoir aan beschikbare streaming video op een mobiel apparaat te bekijken.”

De introductieprijs van de software is EUR 17,95 ex btw. Een gratis demo versie is beschikbaar op de website.

Voordeel van deze Pocket Live dienst is dat je niet persee UMTS nodig hebt en vergeleken met de dienst van Vodafone en Orange zit je niet vast aan de maandelijkse abonnementskosten kosten ;)Gerelateerde links:
Mobiele televisie heeft de toekomst!
Start mobiele televisie showcase in Groot-Brittanni
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Eurosport live op Vodafone Live!
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.