Nieuws
04 oktober 2005 - Ron Smeets

Pocket Casting komt eraan

De hype rondom Podcasting, camphone jounalistiek en de steeds slimmer wordende smartphones heeft ComVU ertoe bewogen een, in potentie, nieuwe killer app te ontwikkelen: Mobile Webcasting of, met een iets populairdere kreet Pocket Casting.

Het idee is vrij simpel en de benodigde techniek komt steeds meer binnen bereik van letterlijk jan en alleman. Met Pocket Casting kun je feitelijk je camphone op elk moment omtoveren in een live uitzendstation. Wat jij filmt wordt uitgezonden over je eigen 'Pocket cast' naar het web, een tv studio of welk video-enabled medium dan ook.

Nadeel is dat je straks natuurlijk niet meer weet of je burrman op straat staat te bellen of jouw capriolen met het inladen van die onhandige IKEA pakketten vrolijk over het web aan het 'casten' is ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.