Accessoires
31 oktober 2006 - Ron Smeets

Playstation3 gebruikt evenveel stroom als 8.5 PS2's

De echter gamefans zal dit waarschijnlijk geen ene moer kunnen schelen, maar hun ouders zullen daar wellicht anders over denken.

Het stroomverbruik van de Playstation3 is namelijk met 380Watt ongeveer acht en een half keer dat van een PS2 (45Watt) en zelfs nog bijna twee en een half keer het verbruik van een Xbox360 (160Watt).

Misschien dat Sony kan overwegen om, voor de Europese release over een half jaartje, een accu in de PS3 erbij te stoppen. Het console heeft ruimte genoeg en accu's moeten ze bij Sony de komeden weken en maanden toch met de 10 miljoen tegelijk aanslepen. . .Gerelateerde links:
Sony accu debacle kost meer dan PS3 vertragingen
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Eerste indrukken van de PS3
PS3 heeft een 'PS2 Inside' voor compatibiliteit
Xbox 360 in grote getale naar de winkels
Power to our gadgets!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.