Nieuws
07 juni 2012 - Ron Smeets

PlayStation Mobile voor HTC One X, maar wordt heet bij gamen

Eerder deze week werd bekend dat HTC een overeenkomst met Sony gesloten heeft om PlayStation Mobile certified toestellen te gaan maken.

Een van onze vaste lezers stelde aan HTC de vraag of de huidige One X ook geupdate zal worden voor gebruik in combinatie met PlayStation Mobile games. De fabrikant bevestigde dat vandaag in een tweet aan @sygys (zie screenshot hieronder). De kans is echter wel groot dat HTC nog iets meer aan die update zal moeten toevoegen.

@Sygys merkte namelijk dat de One X erg warm wordt wanneer je gaat gamen met het toestel. En niet pas na 'uren' maar binnen 10 tot 15 minuten. In een reactie op het HTC PlayStation Mobile artikel van eerder deze week schrijft hij letterlijk:

"Nu maar hopen dat HTC snel met een update komt zodat de One X niet meer warmer dan 50 graden wordt... Als je straks games gaat krijgen die 1500 mhz gebruiken van de One X dan wordt het ding nog heter. Bij 48 graden gaat de notificatie LED al knipperen (groen/rood) ter waarschuwing van oververhitting. dit is al bij 1000 MHz en 50% CPU usage na 10 a 15 minuten."

Daaruit kun je afleiden dat de HTC One X dus niet zomaar even geschikt zal zijn om er (langere) tijd en/of intensief mee te gamen. Zelf ben ik geen die-hard gamer dus ik heb er nog geen last van gehad op mijn One X maar de ervaringen van @sygys voorspellen niet veel goeds. Ik ben dan ook zeer benieuwd of er meerdere One X gebruikers zijn die last hebben van oververhitting van het toestel (de processor) tijdens het spelen van spelletjes. Reageer maar!

De Tweet van HTCHTC-PlayStation-Mobile-Tweet-One-X

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.