Entertainment
31 maart 2011 - Ron Smeets

PlayStation emulator uit de Android Market gehaald

Dit lijkt geen toeval te zijn. In de week dat de Sony Ericsson Xperia PLAY in diverse landen op de markt komt wordt ineens een bestaande PlayStation emulator, PSX4Droid, uit de Android Market gehaald.

Formeel is het vanwege 'content violation', zo meldt de maker van de App, ZodTTD, maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk.

Volgens de ontwikkelaar zit Sony (de makers van de PlayStation) achter deze actie. Sony heeft zelf (nog) niet gereageerd op deze aantijgingen. Overigens was PSX4Droid niet de enige PlayStation emulator voor Android toestellen. Een andere emulator, 'fpse' is wel gewoon nog beschikbaar, voor zolang als dat duurt, natuurlijk ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.