Toestellen
17 oktober 2006 - Ron Smeets

Platte iPod achtige GSM van Smart

Dit is weer zo'n toestel dat onze telefoonwinkels waarschijnlijk nooit zal bereiken. De uit China afkomstige Smart S100 is wel heel duidelijk ontworpen met een iPod ernaast.

Op zich lijkt het toestel, qua specs, nog redelijk levensvatbaar ook: een dual band GSM met GPRS, een 2MP camera, MP3 en MPEG multimedia speler, 128x160 pixel OLED display en slechts 7.8mm dun.

Om hem helemaal in de iPod stijl te houden hebben ze het keypad in de vorm van een clickwheel gegoten. Behalve de iPod look geeft 't de S100 ook een beetje het idee van een ouderwetse draaischijf telefoon, maar dat zal denk ik niet de bewust de bedoeling zijn geweest van de Chinese ontwerpers.

Hoewel er verder weinig over deze iPod look-a-like GSM bekend is rijst, bij het zien van enkele foto's wel nog de vraag waarom Mickey Mouse op de achterkant staat afgebeeld. Wordt dit een Disney GSM?!?Gerelateerde links:
Chinese namaak iPod met groot display
Chinese namaak GSM's
Samsung's IPod Phone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.