Toestellen
10 november 2005 - Ron Smeets

Platste UMTS toestel ter wereld

Samsung onthulde deze week de Z510, ofwel 's werelds platste UMTS telefoon. Net onder de 15mm dik (14,9 om precies te zijn) en behalve UMTS ook voorzien van een 1.3MP cam, multimedia speler, Bluetooth, USB en 138 Mb geheugen. Ondanks al deze features weegt het toestelletje maar 98 gram.

Volgens MobileWhack komt de Z510 nog dit jaar in Europa in de winkels. Het is goed mogelijk dat dan de 1.3MP cam zelfs al vervangen wordt door een 2MP versie om de concurrentie bij te blijven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.