Nieuws
10 oktober 2005 - Ron Smeets

Platenlabels vechten terug...

...en met succes, zo blijkt. Op MSN/Newsweek staat deze week een diepgaand artikel over de strijd van de grote muzieklabels als EMI tegen hun digitale concurrenten, piraterij en andere bedreigingen.

Volgens diverse verantwoordelijke personen bij de platenmaatschappijen is de negatieve trend van de afgelopen 5 jaar een halt toegeroepen. Dit is onder andere het gevolg van het sluiten van overeenkomsten en samenwerkingsverbanden met Telco's en fabrikanten van mobiele muziekspelers voor het legaal digitaal beschikbaar maken van de muziek. Hierdoor hebben de labels voor het eerst sinds lange tijd weer uitzicht op stijgende omzetten.

Daarnaast is EMI ervan overtuigd dat er altijd mensen zullen zijn die een CD fysiek in de handen willen houden, dus men is niet bang dat de CD(winkel) uiteindelijk helemaal uit het dagelijkse straatbeeld zal verdwijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.