Toestellen
20 maart 2006 - Ron Smeets

Plat, platter, platst. . .

In Korea is al enkele maanden een strijd gaande om de platste en kleinste GSM.

In September van het vorige jaar kondigde VK al een 8.8mm 'dikke' GSM aan, een maand later gevolgd door Samsung die op haar beurt een knuppel in het GSM-hok wiero met de aankondiging van de P300 (credit card) GSM.

Nu heeft ook KTF zich in de strijd gemengd met de EV-K100, een GSM van slechts 7.9mm dikte en met een MP3 speler, 165MB geheugen en een 1.3MP cam.

Als het aan ontwerper Dima Komissarov ligt zal de GSM uiteindelijk echt op een credit card gaan lijken. Who's next. . .?!Gerelateerde links:
Ultraplat 3G toestel van Samsung
Bellen met je credit card
Samsung's credit card GSM
De RAZR als 'candybar' slimphone
Telefoon ter grootte van een visitekaartje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.