Entertainment
11 augustus 2007 - Ron Smeets

Plastische chirurgie voor de iPhone

Uhhm, dit klinkt op zich al vreemd, maar het verhaal achter deze titel is zo mogelijk nog vreemder. . .

De 28-jarige Thomas Martel heeft onlangs namelijk zijn duimen laten verkleinen zodat hij niet meer zovaak de verkeerde letters intypt bij het gebruik van het virtueel keyboard van zijn iPhone.

Thomas zegt in een lokale krant er wel bij dat hij al langer met dit probleem worstelde. Zijn duimen waren gewoonweg te dik om fatsoenlijk te kunnen typen op een mobieltje. Eerder ondervond hij dat ook al bij zijn Treo en BlackBerry.

Toen hij enkele weken geleden eindelijk zijn iPhone vast kon pakken en merkte dat het intypen van tekst voor hem daarop net zo lastig was als bij zijn overige toestellen hakte hij de knoop door en liet zijn duimen chirurgisch aanpassen.

"Klopt, de ingreep was duur, maar gezien de ergernis die ik me nu bespaar was het 't allemaal meer dan waard", aldus Thomas.Gerelateerde links:
De SMS duim
De Blackberry duim in opmars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.