Nieuws
01 januari 2010 - Richard Otto

Pizza bestellen via de mobiel

Domino’s Pizza heeft vorige week haar eigen Iphone app uitgebracht. 'iPizza' is een gratis applicatie  waarmee je bestellingen kan plaatsen via je iPhone. Het bestellen van een Pizza kan bij alle Domino’s Pizza vestigingen in Nederland. Via de gps van je iPhone ziet de applicatie welk Domino’s Pizza filiaal het dichts bij je in de buurt is maar je kan ook een postcode invullen.


Eten bestellen via de iPhone is niet geheel nieuw. Thuisbezorgd.nl bracht dit najaar reeds een app uit, waarmee je bij diverse restaurants (oa New York Pizza, Sparerib Express, maar ook reeds Domino's) eten kan bestellen. Domino's Pizza heeft alsnog een dedicated app uitgebracht met fotos's van alle te bestellen producten. iPizza is niet de eerste mobiele activiteit van Domino's Pizza. Zo kreeg je anderhalf jaar geleden bij je bestelling een gratis mobiele voetbal game met kortingscoupon.


In Amerika is Domino's Pizza druk doende met Mobile Coupons en een Mobile website.  In Australië is de iPhone app reeds enkele maanden geleden uitgebracht en was na 1 maand reeds 150.000 maal gedownload. In minder dan een maand was daar de omzet via de iPhone tot boven de miljoen euro opgelopen (zie hier). 

Domino’s iPizza is gratis verkrijgbaar via de App Store (Hier).


Zie hieronder  een commercial van de Australische Domino's Pizza app (die praktisch hetzelfde is al de Nederlandse)

Over de auteur: Richard Otto