Entertainment
18 mei 2006 - Ron Smeets

Pistool vermomd als mobieltje

Als we dit bericht mogen geloven dan zijn de New Yorkse agenten onlangs gewaarschuwd voor een nieuw type pistool dat vermomd als een GSM makkelijk te verbergen is.

Zoals op de foto duidelijk te zien is gaat het wel om een bijzonder ouderwets mobieltje. Iets waar de moderne gangster natuurlijk normaliter nooit mee gezien wil worden, dus is er nog hoop voor de agenten.

Het pistool zelf is een .22 kaliber wapentje en volgens de berichten zouden er in 2000 al enkelen in Europa in beslag genomen zijn. Dat verklaart ook meteen weer de ouderwetse look van de knallende GSM. . .

Er circuleert ook een video van dit criminile gadget en ik moet zeggen dat die er wel leuk uitziet. Wat wel een beetje raar oogt is het feit dat de vier kogels die er in passen naast elkaar zitten en er geen mechanisme aanwezig lijkt om de kogels naar een soort van loop te transporteren alvorens ze afgevuurd worden. je ziet ook geen loop, of er moeten al vier 'gaten' aan de 'voorkant' zitten, maar ook dat laat men niet zien.

Wellicht iets voor 007, of nee, beter nog: John Steed en Emma Peel. Past goed bij hun dodelijke parapluies en bolhoeden ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.