Nieuws
29 januari 2006 - Ron Smeets

Pinnen met je GSM kan nog dit jaar

De Japanse Smitomo Mitsiu Bank gaat nog dit jaar 7000 geldautomaten geschikt maken om te gebruiken in combinatie met een GSM.

Behalve dat de automaten aangepast moeten worden, zullen ook de GSM's voorzien moeten zijn van speciale chips die in de buurt van de geldautomaat zorgen voor de benodigde identifcatiegegevens van de eigenaar en rekeninghouder. Daarnaast blift voor de geldopname de 'ouderwetse' PIN-code natuurlijk ook een vereiste.Gerelateerde links:
T-Mobile komt met eigen Credit Card
Pinnen met je mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.