Nieuws
01 oktober 2009 - Ron Smeets

Pink Ribbon start met roze lintjesregen

Oktober is traditioneel de Borstkankermaand, ofwel de periode waarin de Stichting Pink Ribbon extra aandacht vraagt voor haar strijd tegen deze vorm van kanker.

Tijdens de officiele aftrap van de actiemaand, vanochtend in Koninklijk Theater Carré werden Leontien van Moorsel, Carina Hilders, Martje Hoekmeijer en Mariette Nieuwboer onderscheiden met een bijzonder roze lintje. Quinty Trustfull, die zich ook al jaren hard maakt en inzet voor de strijd tegen borstkanker overhandigde de lintjes. Kort daarna werd zij zelf echter ook verrast met eenzelfde lintje als dank voor haar werk als ambassadrice voor de Stichting Pink Ribbon.

De lintjesregen in Carré werd mede georganiseerd en mogelijk gemaakt door Samsung en KPN. Twee bedrijven die al vier jaar hun medewerking verlenen aan de Stichting Pink Ribbon en dat onder andere doen door de release van speciale Pink Ribbon toestellijn. Die bestaat dit jaar uit maar liefst drie toestellen. De Samsung Jét Pink Ribbon, de Samsung Star Pink Ribbon en, voor de prepay klanten, de Samsung S5200. Van elk verkocht toestel met abonnement of prepay kaart doneren Samsung en KPN 10 Euro aan de Stichting Pink Ribbon. In de afgelopen drie jaar haalden de toestelfabrikant en provider zo al meer dan 600.000 Euro op voor de strijd tegen Borstkanker. Dit jaar hopen Samsung en KPN het record van 2008 (ruim 233.000 Euro) natuurlijk weer te breken. Aangezien er nu drie in plaats van twee Pink Ribbon toestellen zijn moet dat eigenlijk wel gaan lukken. Op naar de 300.000 Euro wellicht? ;-))

Pink-Ribbon-LintjesDe vijf gedecoreerde dames.
- Gynaecologe dr. Carina Hilders heeft het afgelopen jaar met financiële steun van Stichting Pink Ribbon het Nederlands Netwerk Fertiliteitspreservatie (NNF) opgezet.
- Martje Hoekmeijer richtte samen met Cathy Seabough in 2006 Stichting A Sisters Hope op met als doel evenementen te organiseren waarmee geld ingezameld kan worden voor onderzoek naar borstkanker.
- Leontien van Moorsel heeft samen met haar team de Leontien’s Ladies Ride neergezet als succesvol evenement waar heel veel vrouwen in Nederland samen in beweging komen.
- Mariette Nieuwboer begon vorig jaar met de werving van vrijwilligers voor Stichting Pink Ribbon en zorgde er in korte tijd voor dat de stichting van 0 naar 60 vrijwilligers ging.
- Quinty Trustfull is sinds 2005 ambassadeur van Stichting Pink Ribbon. Met haar persoonlijke drive, netwerk en mediapower levert zij een enorme bijdrage aan het verspreiden van de belangrijke bewustwordingsboodschap aan een groot publiek.

Foto's met dank aan Dennis van LetsGoMobile. Ik was zelf namelijk vergeten om een SD kaartje in mijn Nikon te stoppen. Dom dom dom, ik weet het ;-).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.