Nieuws
23 november 2005 - Ron Smeets

PingAlert uitgebreidt met anti-pest functie

In het kader van de 'anti-pest-week' is in Engeland deze week de KidsOK service uitgebreidt met een anti-pest functie en opnieuw onder de aandacht gebracht.

Ouders konden al op elk moment van de dag hun kind lokaliseren door diens GSM per SMS te 'pingen'. Hoe dat precies werkte hebben we al eerder uitvoerig beschreven.

De ant-pest functie werkt doordat er in de GSM van de kids een speciaal nummer ingeprogrammeerd wordt, bij voorkeur natuurlijk onder een van de snelkies toetsen. Als het kind in nood die toets indrukt, dan ontvangen de ouders direct een MMSje met de lokatie van zoon of dochterlief zodat ze te hulp kunnen schieten.

Voorwaarde is wel dat de ouders een abonnement afsluiten bij KidsOK van zo'n 60 Euro per jaar. Hiervoor kun je drie mobiele telefoons 'traceren' en krijg je 10 MMSjes gratis. Elk volgend MMSje naar aanleiding van een 'ping-request' kost 75 Eurocent. Kortom, een klein bedrag voor wat extra veiligheid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.