Nieuws
19 juli 2005 - Ron Smeets

'Ping' je kids

In Engeland is sinds gisteren de KidsOK service van start gegaan onder het motto 'Don't ring them, ping them'. Ouders kunnen hiermee op elk moment van de dag hun kind lokaliseren door diens GSM per SMS te 'pingen'.

Als je wilt weten waar je kroost ronddoolt stuur je een SMSje met de text 'ping' plus de naam van je kind naar een servicenummer, bijvoorbeeld 'ping Rafke'.

De dienst antwoordt vervolgens met een omschrijving en een kaartje van de lokatie waar de GSM van Rafke zich op dat moment bevindt. Daarmee weten pa en moe dan tot op 500 meter nauwkeurig waar ze moeten gaan zoeken als ze de telefoon niet opneemt om te komen eten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.