Entertainment
18 oktober 2011 - Ron Smeets

Pijnlijke misser van Samsung

Dat Samsung en Apple op dit moment niet de beste vrienden van elkaar zijn hoef ik jullie niet meer uit te leggen. De twee giganten zijn al maanden verwikkeld in een hevige (patent en design) ruzie over het kopieren van elkaars toestellen en het ongelicenseerd gebruiken van elkaars patenten.

Dat maakt onderstaande misser van Samsung in een van de (pers)afbeeldingen van de nieuwe Samsung Galaxy Player 50 extra pijnlijk.

Als je de twee afbeeldingen bekijkt, de eerste is die van de Samsung Galaxy Player 50 en de tweede van een Amerikaanse iPhone, dan is duidelijk te zien dat Samsung een copy-paste actie gedaan heeft. De afbeelding uit de maps applicatie van de iPhone is namelijk in 2008(!) genomen door Laura Scott, op een iPhone. En Samsung heeft diezelfde afbeelding onlangs iets bewerkt (Android status balk toegevoegd) en hem in een foto van de Galaxy Player 50 verwerkt. De kopieeractie van Samsung is overduidelijk te zien. Er staat namelijk dezelfde (detail) info op van een Mexicaans restaurant, in Boulder, Colorado. Oeps!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.